
Bireysel terapi, danışan ile terapistin birlikte çalıştığı, etik ilkelere bağlı kalarak yürütülen ve bire bir gerçekleştirilen bir süreçtir. Bu süreçte, danışan ihtiyaçları doğrultusunda, problemli davranış, inanç, duygular ve bunlara bağlı fiziksel belirtiler üzerinde çalışma fırsatı bulur. Fonksiyonel olmayan inanç ve davranış kalıpları incelenir ve bu kalıpların dönüştürülmesi üzerinde durulur.
Bireysel terapi, kişinin yaşamında karşılaştığı zorlukları terapistiyle paylaşarak farkındalık kazanmayı hedefler. Kaygı, üzüntü, utanç, öfke, suçluluk gibi zorlayıcı duyguların yanı sıra; ilişkiler, stres ve yaşam değişiklikleriyle ilgili sorunlar terapi sürecinde ele alınır. Ayrıca, terapi yalnızca belirli bir semptoma odaklanmadan, kişinin kendisini daha derinlemesine tanıma ve anlama isteğine de hizmet edebilir.
Bu süreç, bir keşif yolculuğu olarak düşünülebilir. Kişi, şikayet olarak görülen semptomlardan yola çıkarak kendisini daha iyi anlamaya çalışır ve bu keşif süreci zamanla derinleşir. Terapist ise bu yolculukta danışana rehberlik eder. İnsan hayatında sık sık değişimlerle karşılaşır; kayıplar, yeni ilişkiler, bağımsızlık çabaları ve hayal kırıklıkları bu değişimlerden sadece birkaçıdır. Terapi, bu içsel veya dışsal zorluklarla başa çıkabilmek için mevcut kaynakları en iyi şekilde kullanmayı ve yeni baş etme stratejileri geliştirmeyi amaçlar.
Bireysel Terapi
- 18 yaş ve üzeri, genç ve yetişkin grubu kapsamaktadır.
- Seanslar 45-50 dakika sürelidir.
- Randevular; en az haftada bir kez olacak şekilde, terapist ve danışanın birlikte belirlediği, aynı gün ve saate oluşturulur.